főzelék - másképp



Szeretem a főzelékeket. Mindenféle főzeléket, mindenféle zöldségekből. Még a mások által rettegett Finomfőzeléket is. Ennek, mint oly sok másnak, hallhatatlan Nagyikám konyhaművészete az oka, nem véletlen, hogy a spenót máig a kedvenc étkem, a zöm pedig pök egyet a padlóra még a neve hallatán is. Ámde én kísérletező kedvű macska vagyok és mint már ismeretes, a maradék felhasználása is napi rutinnak számít, főleg ha csak magamnak készítek étket, így a főzelékfélék is hamar alakultak egyszerű, könnyű egytálétellé. Ma pl. zöldbabot készítettem az alábbi módon:


-egy bögrényi fagyasztott zöldbab
-fél deci tej
-fél deci tejszín
-egy púpos ek. kukoricaliszt
- két szelet felvágott felkockázva
- egy nagy szelet sajt reszelve
-fűszerek: fokhagyma, zellerszár, petrezselyem, snidling --> apróra vágva, csipet bors, só

a zöldbabot felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, megsózom és elkezdem párolni. Mikor majdnem megpuhul(5-7 perc), hozzáteszem a fűszereket és a sonkát. A lisztet simára keverem a tejjel és a tejszínnel, kevergetés közben a zöldbabhoz öntöm. Ráreszelem a sajtot, elkeverem, ameddig teljesen felolvad. Voilá!

Ha nagyon ínyencek szeretnénk lenni, akkor a tetejét vastagon megszórhatjuk sajttal és a sütőben rápiríthatjuk. De ha nem, akkor is finom és gyors egytálétket kapunk.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése